توسط محققان كشور انجام شد؛

ساخت راكتوری برای تصفیه پساب بدون بوی نامطبوع

ساخت راكتوری برای تصفیه پساب بدون بوی نامطبوع

بست روید: پژوهشگران كشور موفق به طراحی و ساخت راكتور چند مرحله ای تصفیه پساب های صنعتی شدند كه با كمترین هزینه و تولید كمترین لجن پساب های صنعتی را بدون ایجاد بوی نامطبوع تصفیه می كند.


علی گمارنوری فارغ التحصیل دانشگاه بوعلی و مجری طرح «راكتور چند مرحله ای تصفیه پساب های صنعتی» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: این راكتور چند مرحله ای را برای تصفیه پساب های صنعتی طراحی نموده ایم كه می تواند برای صنایع از نظر هزینه ای به صرفه باشد.
وی با اشاره به اینكه این دستگاه ابعاد كوچكی دارد، بیان كرد: این دستگاه را طوری طراحی نموده ایم كه بدون استفاده از مواد شیمیایی پساب صنعتی را تصفیه می كند و در حین تصفیه هیچگونه بوی نامطبوعی را در فضای صنعتی پخش نمی كند.
گمارنوری تصریح كرد: این راكتور پساب را طی سه مرحله تصفیه می كند. قسمت اول این دستگاه شامل مخزن پساب كه صفحات الكترودی درون آن قرار گرفته می شود. این صفحات به دستگاه مولد الكتریكی متصل است تا عملیات انعقاد الكتریكی در پساب صورت پذیرد. خروجی قسمت اول با یك پمپ با برنامه زمانی مشخص به قسمت دوم دستگاه تزریق می شود.
وی افزود: قسمت دوم دستگاه شامل ستون حامی مواد جاذب مانند كربن فعال است كه با سایزبندی های مختلف، درون ستون ریخته شده است و خروجی آن وارد قسمت سوم می شود. قسمت سوم راكتور كه مهمترین قسمت راكتور است، شامل ماكروارگانیسم هایی می شود كه خود حامی میكروارگانیسم هستند.
مجری طرح «راكتور چند مرحله ای تصفیه پساب های صنعتی» تصریح كرد: كلیه مواد و تجهیزات برای این راكتور قابلیت تولید و تأمین در داخل كشور را دارد.
وی با اشاره به اینكه این دستگاه تابحال در صنایع نساجی، دامداری صنعتی و مجتمع كشتارگاهی به كار گرفته شده است، بیان كرد: به علت اینكه دستگاه با هزینه كمی ساخته شده این می تواند رقابت پذیر با دستگاههای دیگر در كشور باشد.
این محقق با تاكید بر اینكه در كشور دستگاههای تصفیه پساب ساخته شده اند ولی هر كدام با یك پروسه خاص هستند، تصریح كرد: این دستگاهی كه طراحی نموده ایم نمونه مشابه داخلی ندارد.
وی با اشاره به مزیت های این دستگاه اظهار داشت: عدم تولید بوی نامطبوع در صنایع، حجم كوچك و تصفیه میزان زیادی پساب، عدم استفاده از مواد شیمیایی، كاهش تولید لجن نسبت به دستگاههای مشابه با فرآیندهای مختلف، بهره برداری بالا و رقابت پذیری نسبت به نمونه های دیگر از مزیت های این راكتور به حساب می آید.
وی اضافه كرد: برخی روش ها هستند كه تولید لجن بالایی دارند و این به خاطر استفاده از مواد شیمیایی زیاد است؛ در این روش ها علاوه بر هزینه زیاد برای تهیه مواد شیمیایی، می بایست لجن ها را به سازمان محیط زیست لجن ها ارسال نمایند تا بی خطر سازی شوند؛ اما در این روش چنین هزینه هایی وجود ندارد.
گمارنوری اضافه كرد: این راكتور بیشتر از ۹۰ درصد می تواند پساب را تصفیه كند.
به گزارش بست روید به نقل از مهر، این طرح با همكاری امید پوره ای از دانشگاه شریف به انجام رسیده و در فستیوال نوآوری كه توسط فن بازار ملی ایران (پارك فناوری پردیس) برگزار شد، ارائه شد.


منبع:

1398/04/26
14:36:36
5.0 / 5
4901
تگهای خبر: پارك فناوری , دانشگاه , صنعت , طراحی
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
BestRoid اندروید