یافته جدید محققان؛

تشخیص سموم باقی مانده روی میوه ها با فناوری نانو

تشخیص سموم باقی مانده روی میوه ها با فناوری نانو

بست روید: پژوهشگران فیلم شفافی ساختند که می تواند روی میوه قرار گیرد و در صورت وجود مقادیر خیلی کم از سموم، آنرا تشخیص دهد.



به گزارش بست روید به نقل از مهر، سموم دفع آفات و علف کش ها برای اطمینان از امنیت غذایی در سراسر دنیا بسیار مهم هستند، اما این مواد می توانند خطر ایمنی را برای افرادی که ناخواسته آنها را مصرف می کنند، ایجاد نماید. بدین سبب برای صیانت از سلامت انسان، لازم است روش های تحلیلی حساس را برای شناسایی و حتی ردیابی این مواد ترکیبات مضر به کار گرفت.
به تازگی، محققانی مقاله ای با عنوان Cellulose Surface Nanoengineering for Visualizing Food Safety در نشریه Nano Letters به چاپ رساندند که در آن جزئیاتی درباره ی یک روش تصویربرداری برای تشخیص آلودگی سموم دفع آفات در سطوح پایین منتشر نمودند. آنها نشان دادند که این تکنیک را می توان برای میوه ها به کار برد.
روش تحلیلی به نام طیف سنجی رامان با سطح افزایش پیدا کرده (SERS) به عنوان روشی غیر مخرب برای تشخیص مواد شیمیایی در کشاورزی مدرن محبوبیت زیادی پیدا می کند. با SERS، از نانوذرات برای تقویت سیگنال های به وجود آمده توسط مولکول ها در هنگام قرار گرفتن در معرض پرتو لیزر رامان استفاده می شود. این الگوهای به وجود آمده توسط نور پراکنده شده به عنوان امضاهای مولکولی عمل می کند و می تواند برای شناسایی مقادیر کمی از ترکیبات خاص استفاده گردد.
به دنبال بهبود حساسیت SERS برای تشخیص سموم دفع آفات، دونگدونگ یی و همکارانش یک غشای با روکش فلزی را طراحی کردند که می توانستند در بالای محصولات کشاورزی قرار بگیرند. آنها همین طور می خواستند این مواد را به اندازه کافی همه کاره برای ایجاد مجموعه ای از کاربردهای دیگر توسعه دهند.
محققان با یک فیلم هیدروژل سلولزی آغاز به کار کردند. این فیلم هیدروژلی بگونه ای کشیده شد تا چروک هایی نانویی روی ان ایجاد شود. آنها سپس این فیلم را در محلول نیترات نقره غوطه ور کردند تا شیارها را با نانوذرات نقره تقویت کننده SERS پر کنند. غشای حاصل در نور مرئی بسیار انعطاف پذیر و عملاً شفاف بود، که برای تشخیص سیگنال SERS بسیار مهم حیاتی می باشد.
در آزمایش برای کاربردهای ایمنی مواد غذایی این غشاء، پژوهشگران سموم دفع آفات ترام و کاربندازیم را به تنهایی یا با هم روی سیب و میوه های خشک پاشیدند و سپس آنها را شستشو دادند تا اتفاقات روزمره ای که مصرف کننده روی میوه انجام می دهد را شبیه سازی کنند. هنگامی که آنها غشای خودرا روی سیب گذاشتند، SERS سموم دفع آفات را روی سیب تشخیص داد. این تشخیص حتی اگر مواد شیمیایی در غلظت های کم وجود داشته باشند نیز قابل انجام است. این تیم همین طور توانست رد آفت کش ها را در مقادیر خیلی کم تشخیص دهد.
محققان می گویند این نتایج نشان داده است که شستشو به تنهایی می تواند برای پیشگیری از مصرف سموم دفع آفات کافی باشد و برای از بین بردن آلودگی احتمالی در پوست، لایه برداری لازم است. فراتر از سیب، آنها همین طور از سیستم غشای SERS برای تشخیص سموم دفع آفات روی خیار، میگو، پودر فلفل دلمه ای و برنج استفاده کردند.

1403/05/24
13:55:17
5.0 / 5
232
تگهای خبر: پژوهشگران , سیستم , طراحی , فناوری
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
BestRoid لینک دوستان بست روید
BestRoid اندروید