با ابداع یك روش انجام شد؛

تبدیل آجرهای ساختمانی به دوربین كشف مواد رادیواكتیو

تبدیل آجرهای ساختمانی به دوربین كشف مواد رادیواكتیو

بست روید: تعدادی از محققان دانشگاه كاروینای شمالی روشی را برای تبدیل آجر و دیگر اقلام مورد استفاده در ساخت و ساز به دوربین های شناسایی موقعیت و نحوه توزیع مواد رادیواكتیو ابداع نموده اند.



به گزارش بست روید به نقل از نیواطلس، پژوهشگران با افزودن موادی خاص به آجرها می توانند از آنها برای پی بردن به وجود پلوتونیوم و دیگر مواد رادیواكتیو در نقاط مختلف بهره بگیرند. این فناوری به خصوص جهت بررسی میزان آلودگی نقاطی مانند معادن یا مناطق نزدیك به نیروگاه های هسته ای به كار می آید.
آجرهایی كه بدین شیوه تولید می شوند مانند دوربین های سه بعدی عمل كرده و میزان تشعشعات گامای باقیمانده در هر محیط را مشخص می كنند. همچون موادی كه بدین منظور به آجرها اضافه می شود می توان به كوارتز یا ماده ای معدنی به نام فلدسپار اشاره نمود كه در مقابل تابش اشعه گاما از خود واكنش نشان داده و از خود نور ساطع می كنند.
بررسی شد كه نور تابیده شده مشخص می كند كه میزان آلودگی به مواد رادیواكتیو در یك منطقه به چه میزان است.
محققان با استفاده از آجرهای مورد اشاره در یك محیط آزمایشی موفق به شناسایی ۴.۵ كیلوگرم پلوتونیوم شدند و می گویند در آینده با استفاده از این روش حتی می توان منبع و منشأ آلودگی یك محیط به مواد رادیواكتیو را هم مشخص كرد.


منبع:

1399/01/10
23:01:29
5.0 / 5
3601
تگهای خبر: پژوهشگران , دانشگاه , فناوری
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
BestRoid اندروید