ایران به جمع کشورهای پیشرفته در تولید آشکارساز شعله برای صنایع نفت و گاز پیوست
به گزارش بست روید، یک شرکت دانش بنیان با تولید آشکارساز شعله در طیف های UV و IR که در صنایع نفت و گاز برای جلوگیری از آتشسوزی کاربرد دارد، ایران را به چهارمین تولیدکننده این فناوری تبدیل نموده است.
به گزارش بست روید به نقل از مهر، یک شرکت دانش بنیان در چارچوب تولید بار اول موفق به ساخت آشکارساز شعله در طیف UV و IR مدل شده است. در خیلی از فرآیندها و کارخانجات تولیدی، بخصوص در صنایع نفت و گاز، برای پیشگیری از آتشسوزی های خطرناک به تجهیزات پایش مستمر شعله و انفجار نیاز است. آشکارساز شعله تجهیزی است که می تواند وجود شعله و آتش را کشف کرده و نسبت به آن پاسخ مناسب دهد. پاسخ به شعله کشف شده بستگی به سیستم طراحی شده دارد و می تواند شامل هشدار (آلارم)، غیرفعالسازی خط سوخت (مانند پروپان و گاز طبیعی) و فعال سازی سیستم اطفا حریق باشد. آشکارساز شعله قابلیت عملکرد در شرایط سخت محیطی را دارد و بگونه ای طراحی می شود که به شکل مستقیم به سیستم های کنترلی و اخطار یا سیستم های اطفا حریق اتوماتیک متصل شود. عملکرد دستگاه بدین صورت است که پرتو ساطع شده از شعله از راه شیشه های ورودی دستگاه به سنسورهای آن می رسد. محدوده نوری مورد استفاده بگونه ای انتخاب شده تا طیف نور خورشید که بعنوان عامل خطا شمرده می شود، حذف شده و در عملکرد اندازه گیری خطایی رخ ندهد. حساسیت نوری در دو طیف فرابنفش و فروسرخ است و در محدوده طیفی خاصی درنظر گرفته شده تا نور خورشید در محیط های باز، تداخلی در رؤیت این پرتوها نداشته باشد. هر یک از این محدوده های طیفی، خصوصیت خاصی از شعله را آشکارسازی می کند تا بتوان با ترکیب این اطلاعات، میزان شدت شعله و هم حذف عوامل تداخل گر را به دست آورد. سیگنال های اندازه گیری پس از انجام فرایند تبدیل، محافظت و نویزگیری به شکل کاملا ایزوله به پردازنده دستگاه منتقل می شود. محافظت های سخت گیرانه ای که در طراحی لحاظ شده، سبب می شود در هیچ شرایطی صدمه یا اختلال در عملکرد پردازنده ایجاد نشود و ضریب اطمینان دستگاه بالا باشد. در کارت پردازش دستگاه، داده های دریافتی بر مبنای الگوریتم های نرم افزاری تحلیل شده و پارامتر نهائی اندازه گیری و محاسبه می شود. بعد از مقایسه با محدوده های قابل اطمینان عملکرد، در صورتی که رخداد حریق محرز شود، پردازنده فرامین لازم را برای واحدهای خروجی در کارت خروجی دستگاه ارسال می کند. انتقال داده به کارت خروجی هم کاملا ایزوله شده تا محافظت کامل از پردازنده در طبقه خروجی حاصل شود. رخدادهای اندازه گیری شده بر مبنای تنظیمات کاربر، در حافظه داخلی دستگاه ذخیره سازی شده و میتوان از راه پروتکل شبکه قرائت آنرا انجام داد. ایران چهارمین کشور تولیدکننده آشکارساز شعله نمونه مشابه این محصول توسط شرکتهای آمریکایی، آلمانی و ایتالیایی ساخته شده است و ایران پس از این سه کشور در زمره تولیدکنندگان این محصول قرار گرفته است. امکان ظرفیت تولید تا سالانه ۲۰۰۰ عدد و فروش به کشورهای حوزه خلیج فارس طبق برآوردهای اولیه انجام شده در صنعت پالایشی کشور، ظرفیت تولید در سال اول معادل ۲۵۰ عدد و به ترتیب در سالهای آتی تا ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰۰ عدد پیشبینی شده است. بدیهی است بازار مصرف مجموعه های خصوصی به مرور بازاریابی خواهد شد و میتوان در صورت جذب حداکثری مصرف کنندگان به محصول داخلی و هم صادرات محصول، به ویژه فروش آن در کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس، ظرفیت تولید را تا سالانه ۲۰۰۰ عدد گسترش داد. میزان صرفه جویی ارزی سالانه ناشی از تولید این محصول
نیاز حال حاضر مجتمع گاز پارس جنوبی به تجهیز یاد شده ۳۰۰ دستگاه است که با درنظر گرفتن هزینه های خرید، پیشبینی صرفه جویی ۲۹۰ میلیاردریالی متصور است. باید توجه داشت حدوداً ۱۰ درصد از هزینه تولید محصول شامل واردات قطعات است و باقی قطعات مصرفی در تولید تجهیز توسط فناوری بومی و داخلی تولید می شود و احتیاج به تأمین ارز جهت واردات نخواهد داشت. صنایعی که در صورت بومی سازی از این محصول استفاده می کنند عبارت است از: صنایع نفت، گاز و پتروشیمی؛ صنایع شیمیایی و پلیمری؛ تولیدکنندگان روغن های صنعتی، رنگ و رزین، پوشش های پلیمری، فوم و غیره؛ صنایع معدنی و ذوبی؛ ذوب آهن، تولیدکنندگان آلومینیوم و غیره؛ صنایع سنگ، سیمان و کارخانجات تولید کاشی و سرامیک که عموماً کوره های پخت بزرگ و گوناگونی دارند.
این مطلب بست روید چطور بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران در مورد این مطلب بست روید